Holdskak-sæsonen 2022-23 er fløjtet igang

Af holdleder Lasse Nielsen

Så er endnu en ny sæson af holdskak begyndt, og jeg har fået den ære at være holdleder for vores 3 hold. Det bliver en spændende sæson, da vi i år, har hele 3 hold, der skal spille om søndagen, så 24 af klubbens spillere skal i aktion, og det bliver helt sikkert rigtig hyggeligt.
3.holdet spiller i Mesterrækken og ud fra rating-gennemsnit, så skulle vi være favorit til at rykke ned; men vi vil kæmpe så godt vi kan, så må vi se, hvor langt det rækker.
I søndags den 30/10 skulle vi spille i hjemme imod Kolding 1. Alle vores 3 hold skulle spille hjemme, så vi vil bliver 48 skakspillere, og efter sidste sæson hvor den stod på mundbind, håndsprit og corona-pas, var det dejligt, at vi igen kunne spille under normale forhold og i det samme lokale. Det er da bare noget hyggeligt over.
Jeg skulle spille på vores 1. bræt. Jeg var næsten 100 procent sikker på, hvem jeg skulle møde, så jeg havde forbedret mig rigtig godt. Jeg vidste, hvad han vil spille, så jeg var kampklar. 2 timer før vi skulle spille kom der så et afbud til vores 2.hold. Det betød, at jeg skulle spille 8. bræt på 2. holdet. Der røg den forberedelse!
Skæbnen ville dog, at min modstander spillede den åbning, som jeg selv ville have spillet imod min modstander, så jeg tænkte, at jeg ligeså godt kunne spille den åbning, som jeg havde forberedt mig på at skulle spille imod. Så var min forberedelse da ikke helt spildt!
Jeg slap godt fra åbningen og vandt en bonde i midtspillet. Så jeg var egentlig godt tilfreds med min stilling. Desværre fik jeg ikke lige med, at min modstander kunne give mig en skak med sin løber; hvis jeg slog den, ville jeg miste et tårn for den, og vis jeg ikke slog hans løber, kunne han blive ved med at give mig en skak, så efter 23 træk blev det til en remis.
Jeg fik ikke fulgt så meget med i, hvordan det gik med 3.holdet. Men vi slap med et hærdeligt nederlag på 3½-4½. Det er bestemt godkendt, da dr. Elo havde os til en forventet score på 1.79, så vi kom godt fra start.

You may also like...