2. division : Fredericia 2- Varde

Mandag d. 28. februar spillede vi vores udsatte kamp i mod Varde 1. Det var en udsat kamp, som skulle være spillet søndag 16/1, men blev udsat pga. af Corona. Vi havde svært ved at finde en søndag, hvor vi kunne få kampen afviklet. så vi blev enig om at spille den en mandag aften. Dagen efter at vi havde været en tur i Haderslev hvor vi som sagt vandt, så med en sejr i ryggen, og et ok stærkt hold var der måske endnu en sejr i vendte. Varde stillede ikke så stærkt op, så vi var faktisk favoritter til at vinde; men en ting er hvad Dr. Elo siger, det er på brættet det skal afgøres.

Jeg har fulgt lidt med i vore 8 spil, så det kommer der et lille referat ud af.

På Bræt 1 spillede Jens Chr. Hansen og på dette bræt var vi ikke rating-favorit, og Jens måtte desværre ned, hans modstander fik et sat et kongeangreb ind, som Jens ikke kunne gøre meget ved.

På Bræt 2 havde vi Hans Ulrich

Han tog en hurtig remis, så jeg nåede ikke rigtig at se, hvad der skete i hans parti.

På Bræt 3 havde vi Johnny, de gange jeg var forbi og kiggede på stillingen, så det meget lige ud; men så lige pludselig havde Johnny fået et lille overtag, som blev bedre og bedre og dermed 1 point på kontoen

På bræt 4 havde vi Mikkel. Det så længe lige ud; men Mikkel fik hugget en bonde på et tidspunkt, og den blev så farlig at hans modstander måtte give en officer for at standse den. Og uden det store modspil for den, gav han op efter et par træk.

På Bræt 5 spillede jeg. Jeg var nok en af de største rating-favoritter på holdet; men det var min modstander fuldstændig lige glad med. Åbningen var stille og rolig, så langt så godt. Han sætter på et tidspunkt en bonde i slag; men af en eller anden mærkelig grund tog jeg den ikke. Må havde set et spøgelse på brættet. I midtspillet begynder jeg at stå knap så godt og undervurderer et angreb på min kongefløj. Og pludselige ofrer han en hest på h2 BUM! – det havde jeg slet ikke set. Det blev fulgt op af et flot angreb, og kort tid efter var jeg mat. Flot spillet af min modstander, som slog til da chancen bød sig.

På Bræt 6 havde vi Niels Nybo som os var stor rating-favorit. Og det så ud til at Niels havde en god stilling, og jeg tænkte, at den skal han nok køre sikket hjem; men hans modstander vil det anderledes, og det var som at hver gang Niels spillede et godt træk, ja så fandt hans modstander et endnu bedre træk at forsvare sig med. Så til sidste endte det med, at de tog en remis.

På Bræt 7 havde vi Jenith. Fik ikke fulgt så meget med i det parti; men da jeg lige kiggede på det, så det meget spændende ud; men så lige pludselig var det slut. Da hans modstander satte en officer i slag og gav op.


På Bræt 8 havde vi Arne. Og her går vi direkte til slutspillet Begge spille har en konge, tårn og fribonde. Så de skal jo bare forvandles til en dronning, hvis de kan. Jeg var næsten sikke på, at det blev remis. Men Arne så muligheden for at give en skak med sit tårn, og den skal hans modstander slå, da han ellers vil miste sint egen tårn, som står på samme linje; men den stå på 8. række, så da han slå Arnes tårn, kan Arne få sin dronning. Så nu har Arne en dronning og konge imod konge tårn og bonde. Jeg tænker igen, at det må blive remis. Og det tænker Arnes modstander os for han tilbyde remis, nu har Arne efterhånden spillede en del holdkampe for os(Og gjorde det rigtigt nok), så jeg blev ikke overrasket, da Arne afslog. For Arne er ikke sådan en, der bare tager remis.
Og Bum lige pludselig gik hans modstander i en selvmat, og det så Arne selvfølgelig og vandt dermed.

Og det betød at vi vandt med 5-3. Som også var forventet.

Så nu har vi vundet vore 3 sidste holdkampe, så nu venter der kun en runde tilbage, som er mod Skanderborg 2. Der er stadig en del udsatte kampe i vor gruppe, som ikke er spillet endnu. Det bliver spændende at se, hvor vi ender i tabellen, når de er spillet.

Men der skulle være chancer for, at vi kan undgå en nedrykning.

Link til resultat https://holdskak.skak.dk/TeamTourPairing/Details/?pairingId=9492&teamTournamentGroupId=336

You may also like...