Storsejr til Fredericia 2 over Haderslev

Søndag den 15/1 tog Fredericias 2. hold hul på divisionsturneringen efter nytår med en solid sejr på 6-2 over Haderslev.

Holdet var måske nok favorit, men at sejren blev så stor var alligevel imponerende, også fordi holdet måtte afgive 2 mand til førsteholdet.

Vi havde dog fået lov at beholde Johnny på bræt 1 og han spillede Caro Can med sort, som normalt fører til lidt lukkede stillinger, men ikke her. I midtspillet gav Johnny sin dronning for tårn og springer samt et giftigt angreb, som modstanderen aldrig nåede at få neutraliseret, og da en forkert kombination kostede yderligere en officer var han chanceløs.

På bræt 2 byggede Rasmus langsomt en fordelagtig stilling op og udnyttede at modstanderen ikke havde fået rokeret til en fiks kombination, der indbragte et par bønder og en vunden stilling.

På bræt 3 blev det også til en sejr til Lars, som efter en solid åbning langsomt gjorde sin modstander mør og vandt.

Hans Ulrich på bræt 4 spillede en lukket Sicilianer, som længe så lige ud, men det lykkedes Hans Ulrich at vinde en bonde og efter hård kamp også partiet.

Søren på bræt 5 og Henning på bræt 7 spillede begge med sort en variant af dronninge bondespil, hvor sort ender med en isoleret bonde på d5, som kan være både stærk og svag. Begge måtte dog vinke farvel til bonden i midtspillet. Søren endte med et slutspil med uligefarvede løbere, som det lykkedes for ham at holde remis, mens Henning bøffede sin dronning væk og måtte indkassere et 0.

Jens Chr på bræt 6 spillede med hvid en klassisk Najdorf Sicilianer og forsøgte sig med et angreb mod sorts kongefløj. Det løb dog hurtigt ud i sandet og så var det sorts tur til at angribe Hvids kongestilling. Det lykkedes lidt bedre, men med godt forsvarsspil lykkedes det Jens Chr at holde remis.

Johnnis modstander på bræt 8 åbnede med Russisk (nok ikke det mest populære for tiden!) og efter åbningen var vel overstået for begge parter fandt Johnni en kombination, der indbragte et par bønder og så var den sejr hjemme.

You may also like...