Fredericia Skakforening   Præmier i klubturneringen 2017 - 2018  Fredericia Skakforening  18. december : Juleafslutning  Fredericia Skakforening  25. december : 1. Juledag (Ingen skak)  Fredericia Skakforening   1. januar : Nytårsdag (Ingen skak)  Fredericia Skakforening   8. januar : Klubmesterskab 5. runde

Velkommen til Fredericia Skakforening.

Lidt historie:

I perioden 1901 til 1913 eksisterede der i Fredericia en skakklub under Jysk Skakunion med navnet Fredericia Skakforening.

Fredericia Skakklub startede i 1925 med L. Klüwer som formand. Første klubmester blev M.C.Madsen. Den mest vindende klubmester blev Leif Vestergård med 12 mesterskaber.

Erritsø Skakklub startede i 1982 med Børge Guldager som formand. Første klubmester blev Erik Pedersen, som også blev den mest vindende klubmester med 9 mesterskaber.

Fredericia Skakklub og Erritsø Skakklub sluttede sig pr. 1. juli 2009 sammen under det oprindelige navn Fredericia Skakforening og med Gert Preussler som formand.

Medlemmer:

Foreningen kan tilbyde alle med interesse for skak optagelse som medlemmer. Blandt foreningens nuværende medlemmer - p.t. 56 - er der spillere af forskellig styrke - fra begyndere til mere øvede samt et par stærke mesterspillere.

Kontingent pr. 01.07.2016 :

Børn til 16 år : 140 kr.
Unge mellem 16 og 20 år samt pensionister :   190 kr.
Seniorer : 220 kr.
B-medlem : 65 kr.

Kontingentet er pr. kvartal.

Som medlem af Fredericia Skakforening modtager du vort kvartalsvise interne blad Kongebonden - samt Dansk Skak Unions medlemsblad Skakbladet, der udkommer 8 gange om året. Derudover har du mulighed for at deltage i Skakunionens koordinerede turneringer.

Spillested (midlertidig) og tidspunkt:

I. P. Schmidts Gård, Vendersgade 4, 7000 Fredericia hver mandag fra kl. 18.30.

Vis stort kort

Nyheder fra
Dansk Skak Union

Kort Nyt i uge 50
rosenkilde2017

Denne gang om Natoskak, turneringen i Sitges og Årets Skakspiller.

Julius Nielsen, ny dansk skakbog
forside

Det er ikke hver dag, at en ny dansk skakbog ser dagens lys; men som man også kan læse i det seneste nummer af Skakbladet, har forlaget OnBoard fornylig udsendt bogen ’Julius Nielsen – Blandt verdens bedste i korrespondanceskak’.

Skanderborg tilbage i front
rasmus svane2014

Brønshøj og Skanderborg har indtil nu skiftedes til at føre Xtracon-Skakligaen runde for runde. Efter en overbevisende 1 – 7 sejr over Bov er det nu Skanderborgs tur til at toppe landets bedste skakdivision. Brønshøj tabte nemlig med 4½ - 3½ ude mod BMS, der har været en positiv overraskelse i årets turnering. Brønshøj stillede op uden deres normale førstebræt GM Tiger Hillarp Persson, der ellers sammen med IM Mads Hansen fra Skanderborg, var de eneste spillere med maksimumpoint efter de første tre runder. Nu har IM Mads Hansen den ære alene med 4 af 4.