Fredericia Skakforening  21. august : Hurtigskak mesterskab runde 1 - 3  Fredericia Skakforening  28. august : Hurtigskak mesterskab runde 4 - 6  Fredericia Skakforening   4. september : Fredericia Byturnering 1. runde  Fredericia Skakforening  11. september : Fredericia Byturnering 2. runde

Velkommen til Fredericia Skakforening.

Lidt historie:

I perioden 1901 til 1913 eksisterede der i Fredericia en skakklub under Jysk Skakunion med navnet Fredericia Skakforening.

Fredericia Skakklub startede i 1925 med L. Klüwer som formand. Første klubmester blev M.C.Madsen. Den mest vindende klubmester blev Leif Vestergård med 12 mesterskaber.

Erritsø Skakklub startede i 1982 med Børge Guldager som formand. Første klubmester blev Erik Pedersen, som også blev den mest vindende klubmester med 9 mesterskaber.

Fredericia Skakklub og Erritsø Skakklub sluttede sig pr. 1. juli 2009 sammen under det oprindelige navn Fredericia Skakforening og med Gert Preussler som formand.

Medlemmer:

Foreningen kan tilbyde alle med interesse for skak optagelse som medlemmer. Blandt foreningens nuværende medlemmer - p.t. 55 - er der spillere af forskellig styrke - fra begyndere til mere øvede samt et par stærke mesterspillere.

Kontingent pr. 01.07.2016 :

Børn til 16 år : 140 kr.
Unge mellem 16 og 20 år samt pensionister :   190 kr.
Seniorer : 220 kr.
B-medlem : 65 kr.

Kontingentet er pr. kvartal.

Som medlem af Fredericia Skakforening modtager du vort kvartalsvise interne blad Kongebonden - samt Dansk Skak Unions medlemsblad Skakbladet, der udkommer 8 gange om året. Derudover har du mulighed for at deltage i Skakunionens koordinerede turneringer.

Spillested (midlertidig) og tidspunkt:

I. P. Schmidts Gård, Vendersgade 4, 7000 Fredericia hver mandag fra kl. 18.30.

Vis stort kort

Nyheder fra
Dansk Skak Union

Mads Andersen over 2600 i rating!

Det er ikke hver dag en dansk spiller krydser den magiske grænse på 2600 i rating, hvor man uofficielt kan kalde sig for "superstormester". Det skete for GM Mads Andersen efter 4. runde i Abu Dhabi International Festival, hvor Mads hidtil har scoret 3½/4. Med en aktuel gevinst på 8,8 ratingpoint og yderligere 6,8 ratingpoint i banken efter Xtracon Chess Open, giver det en aktuel liverating på 2602.

V. Korchnoi Memorial

Efter at have deltaget i den store open i Riga, er de to unge talentfulde spillere fra Skanderborg Skakklub, IM Bjørn Møller Ochsner og IM Mads Hansen, taget videre til St. Petersburg i Rusland for at deltage i den øverste open "V. Korchnoi Memorial", som er opkaldt efter den dobbelte VM-udfordrer der blev født i byen i 1931.

European Youth Team Championship

Danmark deltager med et hold ved Europamesterskaberne for hold der starter torsdag i Rymanów Zdrój, der er en lille by i det sydlige Polen, ikke så langt fra grænsen til Slovakiet.