Fredericia Skakforening  18. november : 1. division : Fredericia - SK1968 2  Fredericia Skakforening  18. november : Mesterrække 1 : Fredericia 2 - Alssund 1  Fredericia Skakforening  18. november : Mesterrække 2 : Fredericia 3 - Gråsten 1  Fredericia Skakforening  19. november : 4-mands forrunde 3 : Fredericia 5 - Gråsten 3  Fredericia Skakforening  19. november : 4-mands forrunde 4 : Fredericia 4 - Vamdrup

Velkommen til Fredericia Skakforening.

Lidt historie:

I perioden 1901 til 1913 eksisterede der i Fredericia en skakklub under Jysk Skakunion med navnet Fredericia Skakforening.

Fredericia Skakklub startede i 1925 med L. Klüwer som formand. Første klubmester blev M.C.Madsen. Den mest vindende klubmester blev Leif Vestergård med 12 mesterskaber.

Erritsø Skakklub startede i 1982 med Børge Guldager som formand. Første klubmester blev Erik Pedersen, som også blev den mest vindende klubmester med 9 mesterskaber.

Fredericia Skakklub og Erritsø Skakklub sluttede sig pr. 1. juli 2009 sammen under det oprindelige navn Fredericia Skakforening og med Gert Preussler som formand.

Medlemmer:

Foreningen kan tilbyde alle med interesse for skak optagelse som medlemmer. Blandt foreningens nuværende medlemmer - p.t. 55 - er der spillere af forskellig styrke - fra begyndere til mere øvede samt et par stærke mesterspillere.

Kontingent pr. 01.07.2016 :

Børn til 16 år : 140 kr.
Unge mellem 16 og 20 år samt pensionister :   190 kr.
Seniorer : 220 kr.
B-medlem : 65 kr.

Kontingentet er pr. kvartal.

Som medlem af Fredericia Skakforening modtager du vort kvartalsvise interne blad Kongebonden - samt Dansk Skak Unions medlemsblad Skakbladet, der udkommer 8 gange om året. Derudover har du mulighed for at deltage i Skakunionens koordinerede turneringer.

Spillested (midlertidig) og tidspunkt:

I. P. Schmidts Gård, Vendersgade 4, 7000 Fredericia hver mandag fra kl. 18.30.

Vis stort kort

Nyheder fra
Dansk Skak Union

Endnu en remis i London

Det femte matchparti mellem Fabio Caruana og Magnus Carlsen endte i lighed med de fire øvrige partier også remis. Igen spillede Cauana 1.e4 og Carlsen besvarede igen med sicialiansk. Det tegnede til at blive et rigtig spændende parti efter Caruana ofrede en bonde i åbningen med 6.b4, som nok overraskede Carlsen. Carlsen holdte dog hovedet koldt, og ofrede to bønder, så Caruana havde en bonde mere istedet. Carlsens brikker var dog meget aktive, og han missede en god chance, da han kunne have spillet 20...b5! som nok havde givet en lidt bedre stilling for sort. Caruana spillede det meget præcist, og det endte hurtigt i et remis slutsspil. Et meget korrekt parti af begge spillere. Matchen går nu ind i en rigtig spændende fase, for i de næste to partier har Carlsen hvid, så Caruana skal vise at han kan klare presset.

Tre remiser i streg
3mpvm

Også tredje parti i VM-matchen i London mellem den forsvarende mester Magnus Carlsen og udfordrer Fabiano Caruana endte remis. Igen valgte Caruana 1. e4 og partiet fulgte første matchparti indtil Caruana afveg med 6. 0-0 hvor han i første parti spillede 6. h3.

4. matchparti også remis

I det andet matchparti åbnede Magnus Carlsen med 1.d4, men denne gang var førstetrækket 1.c4, og Caruana valgte at svare igen med 1...e5. Trækket 6.-,Lc5 er et relativt nyt træk på topniveau. Grischuk mente på Chess24, at han havde opfundet trækket, men korrigerede det til, at computeren havde hjulpet ham med det! Partiet fulgte Caruanas lynparti fra juni i Saint Louis mod So helt frem til træk 11, hvor Carlsen så afveg med b4. Ret hurtigt fik alle springerne en fridag, men det lykkedes aldrig for Carlsen at få andet end en symbolsk fordel. Kort efter røg dronningerne også af banen, og allerede efter 34 træk blev der taget remis. Det er dermed det korteste parti i matchen hidtil.