A-rækken: Kolding 2 – Fredericia 3

Af Lasse Nielsen

For første gang kunne vi d. 27.11. stille stærkeste hold, og det kom til at gå ud over Kolding 2.

Vi vidste, at vi var storfavoritter, så alt andet end en stor sejr ville være skuffende. Men som altid skal skak vindes på brættet og ikke på papiret.

Jeg skulle i aften møde Gani på 2. bræt. Ikke en spiller, som jeg har mødt før, så det er jo altid spændende at møde nye modstandere. Og jeg blev noget overrasket over hans spillestil, for han trak bare så hurtig. Så jeg tænkte, at han måtte kende åbningen godt; men selv efter åbningen fortsatte de hurtige træk. Det gik nok også lidt for hurtigt, for i midtspillet gik det galt, da han ved at trække c4-c5 helt overlod feltet d5 til Sort (mig), og efter en 1½ time var det slut. På det tidspunkt havde min modstander 6 minutter mere på sit ur, end da vi begyndte. Så var det første point i hus.

Ganske kort tid efter at jeg var færdig, kom Jenith på 3. bræt også på tavlen med et point. Jeg fik ikke lige set, havde der skete; men det gik vist galt for hans modstander i midtspillet.

Kort efter kom Niels på 1. bræt også på tavlen med et point, så nu var der allerede kommet 3 points på kontoen. Niels åbnede med hvid med en slags kongeindisk opstilling, hvor dog Sort, John Erthmann, forsømte at supplere den normale opstilling med d7-d5 med en nabo på c5. Med desuden trækket Sbd7, blev den sorte dronningefløj aldrig udviklet, og Hvid kunne udnytte sit udviklingsforspring til at fremtvinge svagheder i den sorte centrums- og kongestilling. Stillingen efter 13.-,De8?:

Sorts dronningefløj er underudviklet. Nu skal vi have svækket de sorte felter med: 14.Seg5,g6 15.Se4,Kh8 16.Lh6,Tg8 17.Tad1 Også det bedste træk iflg. Stockfish på Lichess; alle hvide officerer er aktiveret (i stærk modsætning til de sorte), og der er mulighed for at ofre tårnet på Sd7 på et tidspunkt, hvor dækningen af f6 kan svækkes. 17.-,f5? Bedre var 17.-,Lf8 18.Lf4 18.exf e.p.,Sxf6 19.Sxf6,Lxf6 20.c5,Sd5 Stillingens mindst dårlige træk koster en springer og medfører opgivelse efter 21.Txd5. Alternativet kunne være 20.-,Sd7 21.c6,Sf8 22.Lg5,De7 23.Lxf6,Dxf6 24.Se5 med afgørende hvid fordel.

Tilbage var Arne, Michael L. Christensen og Artur i stadig i gang. De var nået til midtspillet, da jeg fik tid til at følge med i dem, og min vurdering var, at det var meget lige i deres spil. Men så satte Michaels modstander en officer i slag, og så var det parti slut.

Arne var på vej ud i noget slutspil og tilbød sin modstander at bytte damerne af; men det undgik han, for så kort tid efter at sætte den i slag, og så var det parti også slut. Og dermed var vi foran med 5-0.

Tilbage sad Artur i et svært slutspil med 3 bønder og en hest mod 2 bønder og et tårn. Fik ikke set slutningen; men det endte med, at Artur fik kæmpet sig til en halv.

Så det endte med den forventede storsejr på 5½-½. Vi havde en forventet score på 4,84, så vi scorede lidt bedre end det.

You may also like...