Løgumkloster SGP

3. afdeling af Sydjysk Grand Prix blev afholdt i Løgumkloster.

I anledning af byens 850 års jubilæum var der fundet et meget anderledes spillested – nemlig byens kloster i Løgum, som jo har lagt navn til byen, og er anledning til at den overhovedet findes. Klosteret er grundlagt i 1173 af munke fra cistercienserordenen. Og velkomsttale bar selvfølgelig præg af dette. Hvornår har en munk sidst holdt åbningstale ved skak ?

I alt deltog 45 spillere fordelt med 13 i skoleskak, og resten i selve SGP. Denne blev i øvrigt spillet som en stor Schweizer gruppe, hvilket viste sig at fungere godt. Værd at overveje.

Fra Fredericia var vi 5 spillere.

I skoleskak Zack Buus, som med 3 point klarede sig fint. Alle hans 7 modstandere blev højere placeret end ham, så modstanden har været hård.

Derud over deltog Carsten Bank og han scorede 6 af 7, hvilket rakte til en anden plads efter Kim Skaaning.

Filip Palalic scorede 3 p, hvilket var næsten 1 point over forventet.

Det var så absolut ikke Mads Dam Kristensens dag, og flere pæne stillinger forsvandt, hvilket resulterede i et æg.

Selv scorede jeg 3½ point, hvilket jeg er tilfreds med. Kunne være blevet 4, men i sidste runde krævedes det en gevinst for at have præmiemulighed. Så i en klar remisstilling ofrede jeg en officer for noget spil; men desværre var der ikke nok. Men i den situation må man jo satse, og så er det ligegyldigt, at jeg havner ½ under forventet.

En rigtig god turnering. Ingen tvivl om at Vagn Lauritzen er en erfaren arrangør. Stor tak til ham.

You may also like...