A-rækken: Fredericia 3 – Vojens

Af Lasse Nielsen

Mandag d. 13.11. skulle vi møde Vojens 1. Et par afbud betød, at vi ikke kunne stille op i stærkeste opstilling; men trods det, var vi stadig favoritter. Men det gå jo ikke altid som præsten prædiker.

Bræt 1 havde vi Henning Brøgger. Deres stilling så meget lige ud, og i midtspillet tilbød Hennings modstander remis. Men nu er Henning jo ikke kendt for at tage remis, så han afslog; men desværre endte det med, at han tabte til sidst.

Bræt 2 spillede jeg, og det blev hurtigt til et vildt parti, hvor der blev gået til stålet. Jeg mistede undervejs et par bønder, men fik en meget aktiv stilling, og min modstander havde bestemt også mange gode chancer undervejs. Jeg havde faktisk en følelse af, at jeg hele tiden stod en smule i underkanten. Så da min modstander tilbød remis, tog jeg imod. Jeg kunne ikke se, at jeg ville kunne vinde. Vi fik set en del på stillingen bagefter. Nogle mente, at min modstander stod tykt til gevinst; men det var nu ikke så nemt at finde den rigtig variant. Med lidt hjælp fra et computer-program viste det sig, at min modstander havde en fordel på plus 1,5, da han tilbyd remis. Men som han selv sagde det: “Hvad hjælper det, hvis jeg ikke selv kan se det?”. Så remis var vi begge vist tilfreds med. Slutstillingen ses herunder:

Bræt 3 havde vi Jenith. Han lavede vist en kæmpe buk, som bare tabte med det samme, så ikke mere at sige til det parti.

Bræt 4 havde vi Arne Bech Madsen. Det parti fik jeg ikke fulgt så meget med i; men det var vist en rolig remis.

Bræt 5 havde vi Michael Leon. Deres stilling så meget lige ud, da jeg var henne at kigge; men pludselig kunne jeg høre Michaels modstander sige: Det havde jeg ikke lige fået med! Jeg ved ikke lige, hvad det var, han ikke så; men Michael vandt.

Bræt 6 havde vi Børge, og det blev også til en fredelig remis. Så samlet set tabte vi med 2½-3½. Vi havde en forvente scorer på 4,21 – 1,79, så det resultat taler jo for sig selv.

You may also like...