Sondex Cup 2012

Som bekendt havde Fredericia 3 spillere med i weekendens Sondex Cup 2012 i Kolding. Nok Danmarks største turnering når ses bort fra DM og Politiken Cup. Deltager antallet er begrænset til 108 – og det gælder virkelig om at være hurtig for at få en plads. Det kan godt undre lidt at vi ikke stiller med mere end 3 – det tager jo kun 20 minutter at komme dertil. Overvej det til næste år – virkelig en hyggelig turnering.

Jeg spillede i Basis 3 – en rigtig ungdomsgruppe. Sophus Mechlenburg, Farzam Firooznia og Mathias K. Simonsen er alle talentfulde juniorer, så kunne da have min frygt for hvordan det skulle gå. Men som jeg siger “man skal slå dem som små, senere kan man ikke”.

Det gik nu også fint. I 1. runde vandt jeg over Sophus, og også lørdagens 2 runder gav gevinst. Alle efter godt spil. Men Mathias og Farzam ventede søndag.

Mod Mathias i 4. runde gik det også fint – efter 14 træk havde jeg Springer for 2 bønder. Fra dette tidspunkt lavede jeg stort ikke flere gode træk i turneringen. Et fejl træk ville koste en officer, dog fandt jeg mulighed for at det blev kvalitet og bonde under i stedet. Og hans konge lidt ude på banen. I fortsættelsen truede jeg noget evig skak, da han pludselig glemte at flytte dronningen. Heldig sejr og ikke noget der er værd at huske på.

Sidste runde mod Farzam havde jeg regnet med remis – vi havde begge 4 point. Men han ville det anderledes og med mit spil var det intet problem. Så en 2. plads og 44 rating blev det til.

I Basis 7 spillede Henning Jacobsen. Det blev kun til et enkelt point og han var da heller ikke tilfreds med sit spil.

Sidste deltager var Frits Steffensen i Basis 10. Han scorede 3½ point og delt 2. plads, hvilket han var godt tilfreds med.

You may also like...