Euro 2020 – skak udgaven – mandag d. 29/8

Igennem tiden har der været nogle anderledes aftenen i skakklubben. Aftener, hvor der sker lidt ud over det sædvanlige.

Dette var fx tilfældet tilbage i 2014, da vi omdannede Ældrecentret til Brasilien og afviklede FIFA World Cup 2014 som en skakturnering. Som det kan ses på billedet på forsiden, var alle brædder lavet om til fodboldstadions i de byer, som dannede rammen om fodbold VM i 2014.

I 2018 gjorde vi det igen, da IP Schmidt dannede rammen om FIFA World Cup 2018 – skak udgaven.

I år er der igen VM i fodbold, og det er derfor oplagt at gentage succesen. Desværre har FIFA dog tildelt Qatar slutrunden, hvilket jeg har noget svært ved at hylde.

Derfor har jeg måtte tænke i kreative baner, og jeg er kommet frem til, at vi i stedet skruer tiden et år tilbage og laver UEFA Euro 2020 i skak udgave.

På mandag vil IP Schmidt derfor være omdannet til Europa, hvor der vil være mulighed for at spille på Wembley Stadium, Allianz Arena, Parken m.fl.

For de, som ikke har været heldige at prøve en sådan aften før, kan jeg fortælle, at aftenen består af helt normalt skak. Der er blot gjort en del mere ud af omgivelserne end normalt 🙂

Hver deltager får tildelt en nation fra Euro 2020, hvorefter vi spiller et gruppespil, ligesom det blev gjort ved EM. Hernæst går de bedst placerede videre til knockout-fasen, hvor der til sidst kåres en “europamester”.

Ryger man ud undervejs, skal man ikke fortvivle, da der spilles om samtlige placeringer. Ingen behøves altså gå tidligt hjem 🙂

Praktisk info:

  • Der kan max være 24 deltagere, så mød op i lidt god tid. (I både 2014 og 2018 passede det præcist med 24 deltagere. Det krydser jeg også fingre for i år)
  • Seneste tilmeldingsfrist er 19.15. Kommer du senere, kan jeg ikke garantere, at der er plads.
  • Det forventes, at man er med hele aftenen. Sluttidspunkt forventes at være 22.15-22.30. (En knockout turnering fungerer ikke rigtig, hvis folk går undervejs)

You may also like...