Adesh blev nr. 2 ved ungdoms-DM

Fra fredag d. 6/10 til søndag d. 8/10 afholdte Skanderborg Danmarksmesterskaberne for ungdom. Her havde Fredericia Skakforening en deltager med, da Adesh Easwaralingam deltog i U14, hvor han var seedet som nr. 4 ud af de 13 deltagere. Der blev spillet med normal betænkningstid med 1 runde fredag og 2 hhv. lørdag og søndag, således der i alt var 5 runder.

Efter en favoritsejr i 1. runde over Theo Stage-Steffensen, skulle Adesh i 2. runde møde den nykårede ungdomseuropamester, FM Jonas Bjerre. Her tilbød Adesh remis i en fordelagtig stilling, hvilket Jonas tog i mod. Et meget flot resultat!

Lørdagen blev sluttet af med en sejr over Emil Skovgaard, og Adesh lå derfor på en delt 2. plads inden søndagens 2 sidste runder. I den første af disse, skulle han møde den førende Sander Stage-Steffensen, som havde maksimumpoint inden runden. Dette parti endte remis, hvorved Adesh lå nr. 3 inden sidste runde. 

I sidste runde skulle de to, som lå på den delte 1. plads (Sander og Jonas) et ½ point for Adesh, dog møde hinanden. Derfor kunne en sejr til Adesh enten give en 3-delt 1. plads eller en udelt 2. plads. Adesh skulle møde Oscar Koch-Müller, hvor han var favorit på forhånd. Partiet endte dog med at blive langt mere spændende end nødvendigt, men i sidste ende trak Adesh sig sejrrigt ud af opgøret. Samtidig havde Jonas vundet på topbrættet, hvilket gjorde Jonas til Danmarksmester, imens Adesh tog sig en udelt 2. plads.

De 2 bedste kvalificerede sig i øvrigt til de nordiske mesterskaber, hvor Adesh nu skal med for 2. år i træk. En super flot præstation!

You may also like...